1. Що таке Схема на водорозчинному флізеліні?

Схема на водорозчинному флізеліні - це схема на друкована на спеціальному флізеліні, який розчиняється під дією води або вологи. 

Принципом роботи з такою схемою є наступні кроки:

1. Приметуєте схему в потрібному місці до тканини або пошитого виробу широкими стібками задля уникнення ковзання флізеліну по тканині.

2. Вишиваєте по схемі бісером або нитками. За потреби - можна використовувати п'яльця.

3. Після вишивки - замочуєте тканину з флізеліном у теплій воді, флізелін розчиняється, а вишивка залишається на тканині.

4. Ниточки, якими приметувалася схема до тканини - висмикуєте.


ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!

Флізелін може розчинятися навіть у вологих руках. Тому вишивати потрібно тільки СУХИМИ РУКАМИ!!!

2. Що таке Схема на відривному умовно-клейовому флізеліні?

Схема на відривному умовно клейовому флізеліні - це схема надрукована на флізеліні, який приклеюється до тканини зверху.

Принципом роботи з такою схемою є наступні кроки:

1. Праскою (на середніх температурах) приклеюєте флізелін до тканини у потрібному місці.

2. Вишиваєте по схемі бісером або нитками. За потреби - можна використовувати п'яльця.

3. Після вишивки - незашиті ділянки флізеліну - обриваються (!!!). З під вишивки флізелін НЕ ВИРИВАЮТЬ!!! Тільки пушок по краях вишивки. Для цього використовують гострі ножниці або голку.


ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!

Флізелін є відривним (!!!) і у воді не розчиняється! Рекомендований - для узорів з суцільним зашивом. Для узорів з дрібними елементами скористайтеся водорозчинним флізеліном